zondag 21 april 2019

Moestuin-perikelen

Allereerst super leuk al jullie reacties ,daarvoor mijn hartelijke dank😊,.

Maar nu mijn moestuin bak in onze voortuin (tje), al drie weken doe ik flink mijn best om mijn voorgetrokken peultjes te laten groeien , maar als ze dan eenmaal in de grond staan worden de erwtjes die er nog aanvast zitten en waar het nieuwe plantje uit  ontspruit opgevreten ...............
tja en wie de dader is is mij tot op heden nog niet duidelijk .
het vermoeden gaat uit naar een muisje👹👹👹👹
Dus vandaag voor de vierde keer de erwten weer opnieuw geplant en een jasje gegeven van een omgekeerd ontbodemd plantenpotje  ."........ik ben zeer benieuwd of de dader opnieuw pogingen doet.
De rest van de plantjes blijven tot nu toe onaangetast of de dader is een erwten liefhebber
Word vervolgd"..."
Zie links onder bakjes😄

8 opmerkingen:

 1. Gezellig wéér een blogje!
  Oh wat jammer dat al je 'werk' zo snel verdwijnt. Moedig dat je weer een poging onderneemt en nu maar hopen dat de ontbodemde plantenpotjes je eer van je werk geven.
  Zijn het geen slakken? (die vreten zich bij ons helemaal ín de plantenbolletjes zodra er een tulpje of narcis wil gaan groeien...).
  Ik hoor graag of je straks peultjes kunt gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, dat is zo jammer! Ze moeten misschien nog wat groter zijn voor ze in die bak mogen? Op een gegeven moment lusten de slakken ze niet meer. Ik hoop dat het je lukt!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zouden ook nog pissenbedden kunnen zijn, daar heb ik namalijk enormveel last can. Zo erg zelfs dat ik waarschijnlijk een een jaar oversla. En nee hoor, die krengen eten veel meer dan afval alleen, grrr...
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig Marloes !!!!!! en is dit het idee van de makkelijke moestuin app ?? Jammer dat er rovers zijn. Wie weet gaat het de komende tijd wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grote grutten, dat is toch balen als iedere keer de boel wordt opgegeten... dat je zoveel geduld hebt steeds.. petje af hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. even langer binnen laten staan en dan dieper in degrond zetten... of gewoon direct in de grond zaaien.. erwten mogen vanaf eind maart al gewoon de grond in... de dief kan ook een duif of andere vogel zijn geweest !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik moet ook eens met mijn moestuintje starten. Hoe gaat het met de minibieb?

  BeantwoordenVerwijderen