vrijdag 6 januari 2012

lekker bezig

Zo het is alweer vrijdag ,maar tegelijkertijd leg ik het weer naast me neer en ga mijn gangetje na een rondje met de hond gelukkig was het nu weer redelijk goed weer minder wind en droog. Thuisgekomen ben ik weer lekker naar zolder gegaan want daar heb ik mijn hobbyruimte waar ik mijn naaimachine maar ook al mijn mozaiekspullen heb staan en nartuurlijk al mijn voorraadjes van stof tot knoopjes, wol noem maar op een echte hobbyist zal dit herkennen ,een ander roept al gauw ,wat moet je er mee !!!!maar ja dat is nu juist het geheim van de smid. Zo ga ik regelmatig langs de tweede ronde winkel kijk dan ook graag bij de kleding enz. Laatst had ik daar een herencolbert meegenomen, beetje fout ruitje maar o zo leuk. vandaag heb ik uit een stukje van de mouw een muizenjasje zitten maken of beter gezegd zitten friemelen, jeetje dat viel tegen zo klein. Maar goed als je ergens aan begint is het juist leuk het even af te maken dus zie hier........
Ook heb ik van herencolbertjes al eens tassen gemaakt, deze tas gebruik ik veel en bevalt prima het is weer eens wat anders dan andere tassen.van binnen is ie met een hartjes katoen en zakjes,hartjes zitten ook van buiten een paar.het zakje wat je zo ziet was een bestaande zak in het colbert.
Dit is dus mijn hollandse tas..

Maar voor ik ben gaan zitten naaien vanochten heb ik een heerlijk muesli-brood gemaakt die kon rijzen en later gebakken worden dat is zo fijn dat je dat weer kan combineren met andere dingen. Want morgen komt mijn zus anneke en die vindt dit lekker er gaat toch niets boven een eigengemaakt broodje, het recept komt uit het boek "volkorenbrood.nl" Dit is naar de broden van hartogs volkorenbrood in Amsterdam en omstreken alom bekend.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk. Er gaat inderdaad niets boven zelfgebakken (door mijn zus) brood !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zo'n tas uit een colbertje, dat is echt héél schattig!
    Groetjes, Esther.

    BeantwoordenVerwijderen