zondag 3 juni 2012

wol kaarden en spinnen en straks verven

duim speldenkussentje
Zo wat was het zaterdag heerlijk weer ,ik was dit  weekend bij mijn zus eerst waren we naar de grote zomermarkt in Bruchem dat ligt in de Bommelerwaard, heel leuk altijd en ook nog het een en ander gekocht voor een habbekrats.
o.a. een paar leuk handwerkboeken en een trommel met wat naai spulletjes erin, waaronder een duimspeldenkussentje ooit gezien bij Leintje ,dit is de tweede die ik dus zie heel grappig en het zat dus allemaal in deze gezellige trommel.
Ook de handwerkboeken zijn erg leuk ,die gaan weer in mijn handwerkbibliotheekje al kan je tegenwoordig alles opzoeken op you-tube er gaat toch niets boven een boek waar je heerlijk in kan bladeren en dingen stap voor stap kan volgen.
Daarna ben ik begonnen met spinnen, ik heb mijn spinnewiel en weefgetouw bij mijn zus staan die heeft heerlijk de ruimte, we hebben een vacht staan die heb ik al een gedeelte gewassen en ben nu de eerste partij aan het kaarden en spinnen. Het is een grijze vacht maar we willen het wel verven!! heb dit met een grijze vacht nooit eerder gedaan. Met een deel willen we ook weven.
Het is een heel werk maar o zo leuk en het kon gister allemaal buiten gebeuren.
Vandaag weer een deel vuile vacht meegenomen naar huis en zo gauw het weer een beetje droog en zonnig is ga ik het weer wassen en drogen.
En dan...........weer verder met het kaarden en spinnen.

13 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dat leuk om te spinnen,
  wil ik ooit nog eens leren .
  die spedkussenmuisjes ben ik ook aan het maken, ze zijn leuk he.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om zo bezig te zijn met wol. Grijze wol wil heel goed verven; de kleur wordt dieper van kleur dan bij witte wol.
  Je kunt zelf gesponnen wol heel goed gebruiken bij het weven. Ik doe dan een gekochte draad in de schering en met ongetwijnde wol weef ik de inslag. Ben benieuwd hoe het gaat.
  Je 'schatten' van de zomermarkt zijn echt de moeite waard. Ik heb nog nooit zo'n speldenkussen in het echt gezien; wist niet eens dat zoiets bestaat.... Leer ik weer iets op m'n oude dag....Hier is het vandaag de hele tijd droog gebleven en de zon probeert er zelfs af en toe door te komen; het is wel fris. Fijne dag en groeten van Willemien.
  Ik ben een schering van bijna 700 draden aan het inrijgen... een hele klus, maar ik ben er bijna....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede vangst.... @

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook nog een spinnewiel op zolder staan, maar doe er niets mee, misschien toch maar weer eens naar beneden halen en bij de buren een schapenvacht regelen. Maar moet je de wol eerst wassen?? Volgens mij gebruikte mijn moeder ongewassen wol.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger spon ik ongewassen ,maar tegenwoordig was ik het eerst deze vacht is enorm vies,hij invet genoeg om te spinnen,denk als ie getwijnd isdat er toch nog vuil uitkomt na het wassen /verven,is echt leuk werk Gr. Marloes

   Verwijderen
 5. Geweldige wat je al niet vind op een rommelmarkt.
  groetjes Leintje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke rommelmarktvondsten, leuk dat speldenkussentje! ik ga ook leren spinnen en las ik het bij jou zo zie krijg ik er nog meer zin in! Heerlijk buiten...dat is het meest leuke! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, prachtige wol Marloes!! Ik ben benieuwd wat er gebeurd als je dit gaat verven...! Maar ik vind hem zo ook al zo mooi!! Met welke verf werk jij? Ook Landscapes? Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja de Bommelerwaard, we komen altijd met wat thuis. En wat heeft Marloes weer veel gedaan. Onnavolgbaar. Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk zo'n zomermarkt! En je hebt gelijk met die boeken, niks heerlijkers dan eens even bladeren...
  Leuk dat aan het spinnen bent, lijkt me nog best moeilijk om het gelijkmatig te doen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke boeken, Marloes en de titel "het nieuwe..". Wat heerlijk dat je zo'n leuk weekend hebt gehad en ook al aan het spinnen en weven bent. Lijkt me ook zo heerlijk. Veel knutselplezier, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Spinnen is heerlijk! Ik heb het al jaaaaren niet meer gedaan, maar hier, boven m'n hoofd op zolder staat m'n trouwe Louet... Eerst maar eens de lopende zaken afhandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh-die trommel is te gek. Leuke dingen gescoord. Daar kan een mens gelukkig van worden. Mooi weekend-Marloes. xxx Sil.

  BeantwoordenVerwijderen