zondag 17 juni 2012

Vlierbessiroop

Zo dat klusje is ook weer geklaard,
Vrijdag tijdes het wandelen met Bram meteen even vlierbesschermen geplukt en 24 uur weggezet volgens het recept van vera .
nou dat ziet er al meteen gezellig uit.
Zaterdag alles gezeefd ,gekookt en schenken maar .
Kan wel zeggen dat ie goed gelukt is dus dat hebben we maar weer gedaan.
Nu word het wachten op augustus dan is de rest van de schermen tot bessen gegroeid en gaan we aan de jam................wat is de natuur toch mooi!!!

7 opmerkingen:

  1. Ooh,wat leuk, met zelfgeplukte bloemen!! In Denemarken drinken ze dat veel, ik vond het heerlijk. Ben benieuwd naar die van jou! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te maken is het he? Gewoon lekker uit de natuur of tuin plukken en je hebt weer heerlijke siroop. En straks met de bessen aan de gang. Ik maak er gelei van.
    Dank je voor het linken naar mijn blog.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar waar die schermen hingen komt nu geen bes meer, dat is jammer.... Wil erg graag proeven. @

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er zo al heel mooi uit, kan zo op tafel voor sier, het zal wel een lekker fris drankje zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, wat heerlijk! Met vlierbes bloesem heb ik nooit iets gedaan; wel heb ik gelei gemaakt van de bessen, maar dat is al weer een paar jaar geleden. Heel veel werk, maar o zo lekker. Misschien doe ik het dit jaar wel weer eens. De smaak is zo bijzonder.... Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nooit gedaan met vlierbessen. Maar ziet er wel spannend uit, als het dan ook nog heel lekker is !!
    Kan je dat eigenlijk zo maar plukken langs de kant van de weg. Dat doe ik eigenlijk alleen met bramen.
    Ik hou het nu maar ff bij de frambozen die nu heerlijk rood beginnen te worden.
    Groetjes Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heb je ook het recept van Hanneke (de gulle aarde) wel eens geprobeerd van vlierbloesembaverois? Dat is ook superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen