zaterdag 19 april 2014

Voorraadjes bijvullen

Zo nadat ik mijn boodschappen in huis heb gehaald ga ik zaterdag vaak even aan bakken en koken, bij Angeline zag ik met een verwijzing naar haar een heerlijk recept voor havermoutrepen.
Deze heb ik wel naar eigen zeggen aangepast tot dit
100 gr dadels
50 gram vijgen
50 gram walnoten
1 ei
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel kaneel
150 gr havermout 8 eetlepels sojamelk ik deed vanille smaak
alles in de keukenmachine tot gewenste grofheid
25 min 180 graden

echt heerlijk voedzaam tussendoortje ik sneed ze in kleine stukken
Links boven zijn crackertjes
van 50 gr gebroken lijnzaad
50 gr amandelmeel
20 gr parmensaanse kaas
1 ei

geheel mengen , met de deegroller tussen twee bakpapiertjes dun uitrollen en licht met een mes de latere breeklijnen zetten
en 15 min in de oven aan beide kanten opletten aan de kleur zie je of het korter , in  het geheel na 15 min omdraaien .
bakken aan beide kanten

En daaronder een heerlijk speltbrood met sesam
Een makkelijk brood om te maken en ik vind het heerlijk
700 gram speltmeel of ander meel
600ml handwarm water
meel licht warme beter voor de gistontwikkeling
1 theelepel zout in het meel roeren
15 gr verse gist ,en twee theelepels honing met 100 ml van het gehele water mengen
!0 min laten staan
meel mengen met gist mengsel en daarna de rest van het water
het blijft een slap vochtig deeg wat je geheel stort in broodvorm
dan 45 min op warme plaats afgedekt rijzen
dan sesam zaadjes of wat je lekker vindt erop strooien
In de oven 35 min bakken

Alleen de geur wordt je al blij van !!!!
dit recept komt uit het boek "bijzonder brood "van linda collister
echt een aanrader...................

Fijne pasen

10 opmerkingen:

  1. Mmmmmm...
    Fijne Pasen ook voor jullie, liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt in ieder geval heel lekker,Marloes.
    Ook voor jou hele fijne paasdagen toegewenst.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. komt wel goed met jou Fijne pasen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb mijn eigen mueslirepenrecept maar dit ziet er ook heel smakelijk uit. moet ik eens proberen!
    zalig pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dit ziet er lekker uit. Prettige paasdagen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jummie ik ga maandag mar eens an d bak en dan kom ik hier gezellig terug X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oops er blijven toetsen hangen,,,Maar eens aan de bak

      Verwijderen
  7. Dat ziet er goed uit en het zal inderdaad lekker geroken hebben bij jouw thuis.
    Heerlijk om zo bezig te zijn met allemaal lekkers!

    Fijne paasdagen!
    Liefs Debby

    Ps: dat over de slakken gratis afhalen was natuurlijk een grapje;-)
    Ze worden goed gegeten door de vogels en sommige wilt Jop opeten en de rest overleefd het!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem20.4.14

    Jammie!!! Wat een geweldige recepten, ik sla ze meteen op! Thnx!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo even 2 blogjes in een. Mooi je weefproef en wat heb je vrolijke kleuren klaar staan om mee te gaan werken.
    Je recepten sla ik zometeen direct op. Die wil ik weleens proberen. En recepten van Linda Collister zijn altijd heel goed. Fijne dagen. Anny.

    BeantwoordenVerwijderen