zondag 12 februari 2012

blokken breien van elizabeth,opzetje patchwork/quilten

Zo het is gelukt ,twee blokken af, een vorige week het harten blok en de krokkussen vandaag.
Met wat opstart moeilijkheden omdat ik de omschrijving even niet begreep, maar met hulp van elizabeth had ik het door. Heel gezellig om te breien en dit soort ajour-breien heb ik geen 25 jaar meer gedaan dus een goede opfrisser.
Nu probeer ik de komende weken af en toe nog een blokje in te halen. De kleur is een hele zachte lavendel op de foto niet goed te zien. De bedoeling is om met wat overlopende blauwe kleuren het geheel te maken . De tijd zal het leren.

PATCHWORK-QUILTEN
Daarnaast een begin gemaakt met patchwork/quilten.
Ik ben nog een onbekende met deze materie ,maar heb de stoute schoenen aangetrokken met hulp uit een boek wat ik een paar weken geleden bij '"De Slegte"(een tweede hands boekhandel),op de kop heb getikt en aan de slag gegaan. Ik had nog resten stof van o.a oude overhemden,en reststoffen en na mallen gemaakt te hebben ben ik gaan snijden, snijmes en mat hadden we reeds dat gebruikt Rob ook met zijn sieraaddozen dus......
inmiddels heb ik 9 blokken die ieder uit 4 blokken bestaan, wel alles met de naaimachine gedaan en dat gaat prima.
mijn zus Anneke Quilt al jaren maar doet alles met de hand, heel mooi maar dat is niet voor mij.Dus hier een kijkje hoe ik ze uiteindelijk ga verbinden komt later.

5 opmerkingen:

 1. Jemig Marloes, wat kan je niet?
  Leuk hoor, ook het breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, onze kleine zus heeft gelijk..... Wat kun jij niet? De blokken zijn geweldig. Ik zou daar ook zo zin in krijgen om te gaan doen, maar zo'n quilt met de hand..... Dat kost aardig wat tijd. Jouw quilt wordt echt leuk. @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken heb je gebreid.
  Je quiltblokken zijn ook mooi, leuke frisse kleurtjes. En waarom zou je niet met de naaimachine werken, hou je weer meer tijd over voor andere dingen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem13.2.12

  leuk je brei blokken en je quiltblokken zien er heel apart uit, succes met verwerken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem13.2.12

  Ha, alleskunner! Wat goed van je, zoveel projecten als jij hebt lopen zeg... Ik ben elke keer weer onder de indruk!

  Ik ben nu weer lekker aan het haken en naaien. Breien vind ik toch iets minder ontspannend. Maar die blokken zijn wel leuk. Nogal een flink project wel, als je er nog meer dan 40 'tussendoor' in wilt halen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen