maandag 12 augustus 2013

Smyrna knopen

Kennen jullie het nog, smyrna knopen. Mijn oma maakte hele vloerkleden en wat vond ik dat leuk ,
Net als die kruissteek kussens met wol. Als 15 jarige heb ik ze wel gemaakt, vooral in de vakantie waren het heerlijke werkjes.
Vooral beginnen aan z'n nieuw gekregen pakket.
Komt er vanochtend een klant met een grote tas binnen met 4 verschillende pakketten ,ze vond het wel wat voor mij ........ha ....ha nog een projectje......wel ja !!!!!!!!
Maar ja toen ging de tas open en was ik verkocht.................enig toch en wat ik er dan later mee ga maken zien we dan wel weer.

En deze klaprozen in kruissteek met wol, ja echt ik vind ze enig.......nostalgie misschien!!!!!!
Denk dat ik maar eens een paar draadjes smyrna ga knopen kijken of ik het nog kan .........................

28 opmerkingen:

 1. Dat is leuk! In het weekend heb ik zo'n haak gekregen, wie weet komt het nog eens van pas. Zelf heb ik het vroeger nooit gedaan, dat wol borduren wel. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De paddenstoelen horen helemaal bij de herfst dus jij zit straks lekker hip te wezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaah ik ken het nog,heb het zelfs op ik denk 13/14 jarige leeftijd ook gedaan,een kussen voor op mijn bed met een hondenkop erop en een tafelkleedje voor in de boot van mijn vader met een anker erin en de naam van de boot.....grappig!Ik vond het leuk om te doen toen dat herinner ik me er nog wel van ;-)


  grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons thuis werd de hele kamervloer voorzien van een handgeknoopt Smyrnatapijt. Mijn vader begon er mee toen hij in het ziekenhuis lag, maar hij kreeg het natuurlijk niet af en toen werd het een werkstuk voor het hele gezin. Als ik uit school kwam, 'moest' ik altijd een paar rijen knopen, maar ik heb het nooit erg gevonden.
  En die grove borduurwerken herinner ik me ook nog. Wat leuk dat die mevrouw dat naar je kwam brengen, het is pure nostalgie hè.
  Groetjes weer,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,ik ken het ook nog.
  En ik denk,dat dit allemaal gewoon weer terug komt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier in de kerk liggen nog steeds een aantal heeeeeeeele lange kleden en lopers die m'n oma heeft geknoopt. Allemaal in 'n effen groene kleur, dus totaal geen variatie. Ze had wél geduld, m'n oma, wat ik dus níet heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, ik zie het voor me, oude techniek met een mooi afwijkende moderne rand en achterkant.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat zegt me dus helemaal niks, maar die klaprozen vind ik prachtig en ook de paddestoelen zijn mooii. Warme groetjes en knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad, dit heb ik vroeger als kind ook gedaan. Ik kan me bijvoorbeeld nog een poesje herinneren!!! Nostalgie !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zouden er nu nog mensen zijn die dat als hobby nog hebben? De klaprozen zijn wel erg goed getroffen. Succes ermee. Je bedenkt wel weer wat om e later mee te doen. Ik zie een tas voor me. @

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat een heerijke nostalgie. Stapels kussens en een wandkleed heb ik vroeger geknoopt. Misschien wordt het wel weer hip, er komen zoveel oude technieken weer terug. Ben jij meteen een trendsetter :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig Marloes, hele vloerkleden heb ik geknoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O ja, dat had ik ook met beide handen aangenomen hoor!
  Ik herinner me het ook nog wel van vroeger, m'n zus deed het vooral...
  Het komt vast wel weer in, en anders volgen we gewoon onze eigen trend. Als wij het leuk vinden, nou dan is het toch oké?
  Veel plezier ermee!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bof jij even! Enig! Zelf heb ik niet geknoopt, maar mijn vader heeft menig kleed geknoopt. Die paddenstoelen vind ik helemaal te gek. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem13.8.13

  Een giller ja. Maar wel heel aardig van die klant aan jou te denken !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem13.8.13

  ik zelf heb het nooit gedaan, mijn moeder wel
  wat een mooie afbeeldingen heb je zeg ♥
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk! Ik heb nooit zoiets gedaan. Mijn moeder wel, dwz. ze knoopte een traploper. Ik weet eigenlijk niet of dat dezelfde werkwijze is. Die klaprozen vind ik erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk die nostalgie. Ik bebop zolder nog een wandkleed liggen met een pauw geknoopt door mijn oma. Mijn andere oma heeft een kat geborduurd met wol en daar een kussen van gemaakt, deze heb ik ook nog liggen. Zelf hebben we geknoopte vloerkleden gehad. Hier zijn we zelf samen met mijn vader menig uurtje mee bezig geweest.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk zeg, ja en alles komt weer terug ik heb ze alweer eerder gezien die kruissteek kussens ik heb er nog en ben er ook nog eens zuinig op ha ha ik kan ze zo weer in de bank leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat gaaf!!!!! Ze zijn echt heel leuk, vooral die rozen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat dit bij jou terecht is gekomen. Leuk om te doen.
  Wij hebben ook veel geknoopt. Heer Bommel het grovere smyrna werk en ik -met zachte wol- soedan. Zaten we samen om het hardst te knopen en ondertussen waren Ard en Keessie aan het schaatsen. We hadden alleen radio. De kleedjes zijn er nog steeds. Dat is lang geleden.... bijna 45 jaar!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geweldig! Ben benieuwd wat je er mee gaat doen! Heb het zelf nooit gedaan maar ken het wel, had vroeger zo een wandtapijt met Lady en de vagebond!
  Geen idee hoe je dat moet maken... Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ken het wel van zien zelf heb ik dat nog nooit gedaan. Die klaprozen zijn mooi marloes...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh lieve Marloes, wat heb je ons weer verwend! Niet alleen 2 mooie kaartjes, maar ook nog die prachtige sleutelhanger met Bowie erop en het hartje. Zo ontzettend lief!!! We gaan deze mooie cadeautjes koesteren hoor. Dankjewel x

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk hoor, ik heb dat vroeger ook nog gedaan. Toen we parket lieten leggen, heb ik zelf een kleed geknoopt, ik vond het ook zo leuk om te doen. Ik denk dat jij de smaak ook weer snel te pakken hebt. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeetje........ vroeger heb ik het wel gedaan,
  maar ik zou nu echt niet meer weten hoe ik dat moest doen hihi.... Wel leuk dat ze het jou geven. gezien je enorme creativiteit komt daar vast wat moois uit rollen :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 27. heb er hier ook een heleboel liggen. knooppakketten en kruissteek.

  ben overtussen opnieuw met een kruisteek pakket begonnen, ga nog eens een foto moeten trekken en plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ach ja! ooit een hype! mijn grootouders haakten een hele smyrnatraploper!

  BeantwoordenVerwijderen