maandag 11 maart 2013

Atc-kaartjes

de atc =artist trading card
dit zijn de kaartjes die ik sinds kort maak en uitwissel met Lien.
En ja is dan de vraag om je heen wat doe je daar dan mee...............
gewoon in een doosje verzamelen. Want moet je dan altijd iets doen met de dingen die je hebt.
je kan het ook gewoon leuk vinden en dat is het ,ware kleine kunst werkjes waar er steeds maar een van is.............
Het maken ervan stimuleert de creativiteit enorm  en met je gedachtes wordt je op allerlei creatieve sporen gezet .
Rob heeft voor ons beide een mooi verzameldoosje gemaakt ,vind ze allebei prachtig, de zonnebloempjes is van mij, de andere voor/van Lien.
En inmiddels hebben we al wat kaartjes uitgewisseld.
gemaakt door http:// keetjevanlien.blogspot.nl
deze zijn alle door lien gemaakt met het thema vliegen, engelen ,kunst echt heel mooi en zitten nu blij in mijn doosje om ze af en toe weer eens te pakken de onderste zijn de laatste keer door mij gemaakt waarvan er drie naar Lien zijn gestuurd het thema was snail-mail en vliegen.

Belangrijk in het geheel is alleen de afmeting van het kaartje ,verder ben je vrij met alle technieken en matrialen.

18 opmerkingen:

 1. Anoniem11.3.13

  ik ken ze atc....heb het lang gemaakt en aan wedstrijden gedaan maar dan de digitale versie hihi

  prachtige kaartjes zeg

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk om dit te zien, ik heb ook tijden deze kaartjes gespaard, er zitten toch mooie tussen. Op dit moment ligt dit helemaal stil. Ik heb een grote map met allemaal plastic hoezen verdeeld in 9 vakjes waarin ik ze mooi opgeborgen heb. maar dit is ook super leuk in deze prachtige doosjes. Wie weet kunnen we ook nog eens een ruil maken haha. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Marloes, al die kaartjes. Ik kan me zo voorstellen dat je helemaal verslingerd kan raken aan het maken en ruilen ervan. En wat handig dat Rob van die mooie doosjes kan maken!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het niet, maar vind het wel leuk!!! Ik heb ze nog nooit eerder gezien op een blog of waar dan ook. Zeker iets gemist, hahaha.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook eens eentje van Lien gekregen, de engeltjes variant dan. Heel lief van haar. Ja leuk is dat, voor mij een beetje hetzelfde als Soul Collage, alleen heb ik die op A5 formaat gemaakt. Ik zou er wel meer mee willen doen, maar het ontbreekt aan een plek om al dat materiaal op te bergen, dus als ik er eens mee aan de slag wil dan moet ik eerst veel uithalen en weer veel opruimen. De rest van mijn knutselkunsten/spullen heeft ondertussen wel een mooi plekje gekregen ;).
  Heel veel ATC plezier met jullie tweetjes! Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk Marloes! Ik heb er ook nog liggen, maar heb het jaren niet meer gedaan. En zoals je zegt; je hoeft niet altijd iets met een creatie te kunnen doen. Gewoon het door je handen laten gaan is al heerlijk. Het is tenslotte kunst hè...
  Als ik de kaartjes zat werd (dat is trouwens niet vaak gebeurd) maakte ik er alsnog een kaart van of gebruikte ik het atc-tje in m'n scrapboek bij de foto's...
  Wie weet ga ik het ook wel weer doen. Het is zo ideaal om met je restanten te maken (ik houd van een zekere beperking), maar dan moet eerst m'n hobbykamer klaar zijn!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om mijn kaartjes terug te zien :) Ben gisteren al voorzichtig begonnen aan de april-editie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Ik heb er in het verleden heel wat gemaakt. En het is zo creatief op een klein vlakje... Ik verzamel ze in een boek waarin kinderen voetbslplaatjes verzamelen, je weet wel van die plastic insteekmapjes. Maar dat doosje is ook heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel plezier met jullie kaartjes!
  Nog een knusse avond,
  liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee! Daar had ik, als groot kaart en post liefhebber, nog nooit van gehoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een mooie doosjes om de kaartjes in te bewaren. een leuk idee...die kaartjes! groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kaarten. Ik vind ze altijd zo knap gemaakt. Mooie opbergdozen hebben jullie er allebei voor. Veel plezier met het maken van de kaarten. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Marloes, drukdruk heb ik gevonden en ben ik volger van geworden, wat was nou die andere blog. sorry, maar ik wil bij beiden even kijken hh. Alvast bedankt! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En ik zie dat mijn berichtreactie op je ATC kaarten niet geplaatst is. Dus nogmaals. Ik heb het door, weet nu dat ik kan sparen, verzamelen. Het lijkt me leuk om ze in een art/journaling boekje of een round robin boekje te plakken, dan kan ik erom heen tekenen, plakken etc. Ik las op internet dat je ze op de achterkant moet merken en nummeren en dat er minimaal 3 per keer verzonden wordt en de maten zijn 64 bij 89. Toch? Als ik ze inplak moet ik wel de achterkant laten zien of erbij schrijven. mmmm ik kom op ideeen. Wat zijn de kaartjes leuk gemaakt van jullie beiden. lieve groet Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 15. aha die volg ik al. hh bedankt. Ik moet ze nog in mijn bloglijst plaatsen. groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kijk dit blogje heb ik dus gemist. Maar ik vind het zo'n leuk idee dus ga binnenkort aan de slag,liefs Linda.

  BeantwoordenVerwijderen