zondag 23 september 2012

van alles wat

De laatste dagen met van alles bezig geweest ,sommige projectjes wil ik gewoon af hebben,sommige weer wat voortgang.o.a de arnemuidense trui moet nu echt af, nog twee randen aan het voorpand en dan de mouwen die ik tegelijk wil breien.
Maar het wassen drogen, kaarden en spinnen neemt op dit moment erg veel tijd ,maar probeer ik het toch wat te wisselen met breien en naaien maar tegelijkertijd kan ik bijna niet wachten om de gesponnen wol te gaan verven........
met twee strengen wol heb ik het verven in de magnetron uitgeprobeerd met voedingskleuren en dat is goed gelukt.
Ook heb ik een knot alpaca wol gesponnen en getwijnd om te proberen ,dat spint echt anders.......maar het resultaat is heerlijk zacht
En dan hebben we nog het kleurige quilt voor mijn zus waar ik eigelijk iedere week toch wel een rij blokken aan wil maken ,nog een rij en dan is de bovenkant af!!!!!!!!!!!
Kortom lekker veel kunnen doen ook s avonds want weet niet wat jullie van de t.v vinden maar voor mij is er niet veel aan en eigelijk vind ik het zonde van de tijd!!!!!!!!!!!!!!!

En als laatst heb ik de achtergrond van mijn mozaiek gemaakt met stucwerk dus dat is klaar.

20 opmerkingen:

  1. Jij bent fijn bezig geweest !! De quilt vordert gestaag, zie ik!

    Misschien dat ik je in de toekomst eens wat meer ga vragen over wolverven, want dat is ook één van de vele dingen op m'n to do-lijstje. Ik zou dat wel eens willen proberen; het kan kennelijk ook gewoon op het fornuis. Nou ja, als ik het ga proberen, zal ik, als je het goed vindt, eerst even bij jou informeren over hoe of wat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo bezige bij jij bent goed bezig !!!!
    Leuk hoor al die projekten.
    Ga voor al zo door hebben wij lekker veel te lezen :)))
    Dat wolverven lijkt me ook leuk om te doen.
    Groet Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem24.9.12

    Nou jou dagen vliegen om als je alles wilt doen wat op je lijstje staat ;o) ik vind je mozaïek geweldig mooi zo helemaal 3d, ik wens je heel veel handwerkplezier en je hebt helemaal gelijk die tv is niets aan, hier zapt manlief steeds rond en ik zit ook heerlijk te haken aan de blokken of het kleedje...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind TV ook maar niks. Meestal ben ik creatief bezig tot ik moe wordt en ga slapen. Maar Marloes, wat ben jij ook een bijtje zeg. Zoveel projecten en de klokt tikt veel te vlug als je bezig bent. Het ziet er allemaal mooi uit.
    groetjes
    mija

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind TV ook maar niks. Meestal ben ik creatief bezig tot ik moe wordt en ga slapen. Maar Marloes, wat ben jij ook een bijtje zeg. Zoveel projecten en de klokt tikt veel te vlug als je bezig bent. Het ziet er allemaal mooi uit.
    groetjes
    mija

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed bezig Marloes, lekker creatief en veelzijdig, je hoeft je voorlopig niet te vervelen. Wat heerlijk dat een mens hobby's heeft, ik ken iemand die werkelijk niets maar dan ook niets aan hobby heeft, zo eenzaam.....ook nog alleenstaand, ben er niet jaloers op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ja..ik ben idd nu ook in zo'n fase om dingen af te maken, lekker daadkracht! Jouw tempo zit er goed in in ieder geval..véél beter dan tv kijken!! Mooi je mozaiek. Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een tempo! Een trui breien is een heel werk...en als je er veel dingen naast doet gaat het niet zo snel als je misschien wel zou willen. Mouwen zijn nog heeeel veel steekjes. Mooi wordt ie en echt koud is het nog niet.
    Spinnen en alle voorbereidingen er voor kost idd behoorlijk wat tijd. Het ziet er goed uit en je hebt dus ook al geverfd. Ik verf de laatste tijd ook met kleurstof die gebruikt wordt bij het kleuren van bv marsepein. Het bevalt me prima. Ik verf de effen kleuren altijd in water en als ik meerdere kleuren in een streng wil, gebruik ik de stoompan die ik daar speciaal voor heb.... Resultaat super goed en het lukt altijd.
    TV!!!??? wij zoeken een paar programma's op die we willen zien en verder is het hier rustig: heer B leest en ik ben met de hobby bezig..... en af en toe doe ik ook nog wat aan de huishouding.... Brrr.. het moet.... Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He bezig beijtje, je bent lekker bezig. Waar haal je de tijd vandaan. Je hebt gelijk wat de TV betreft, daar is niet veel op. Maar dan nog: wat jij allemaal doet!!!! Ga lekker zo door, ik lees met veel plezier je berichtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Man man man, wat bij jij toch een actieve, creatieve madam: super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ik doe het ook zo graag en vind alles leuk Gr. Marloeskreatief

      Verwijderen
  11. Nou, je zit beslist niet stil! Ben benieuwd naar je trui. En... de tv is echt niet veel bijzonders. Maar ik vind het heerlijk om er met een breiwerkje naast te zitten. Gezellig een kaarsje aan nu het weer vroeger donker wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat aktief ben je weer. Leuke dingen gemaakt zie ik.
    Tv is inderdaad ook niet aan mij besteed.

    Groeten, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk je bent begonne met verven, leuk he die wol te zien veranderen.
    En tja tv die heb ik al 15 jaar niet meer. Ik was pas verhuist en had een oud tvtje en die ging kaduuk maar ja toen net verhuist, en ik keek toch al heel weinig (soms weken niet), en geld was ff op. Ik dacht komt later wel als ik aanbieding tegen kom of vakantiegeld ofzo.
    Een paar jaar later kreeg ik collega op bezoek die wilde ff wat kijken op tv terwijl ik de keuken in ging.
    Kwam ik er achter dat ik al 4 jaar geen tv had en nog geen 1 keer gemist had. Ik pas ook weleens op op de neefies nou als ik dan denk ga wel ff tv hangen is erniets op wat ik leuk vind.Dus waarom zal ik er dan 1 aanschaffen. Dus zo al jaren geen tv. En ach tegenwoordig met internet kan je nieuws ook goed volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed bezig Marloes! Ik vind tv kijken ook vaak zonde van mijn tijd, ben ook liever bezig! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig 'mijn' quilt en dan straks nog de stippen op de achterkant, supergaaf! Voel me bijna beschaamd dat hij voor mij is... Bram is ook mooi geworden. Het is hem precies. Ik ben trots op je! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De quilt wordt inderdaad heel erg mooi. Fijn voor zus. Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Grappig hè, al die creatievelingen hebben niets met de TV. Ik ook niet, het is inderdaad zonde van je tijd. Het journaal wil ik nog wel eens kijken, maar verder.... niet de moeite waard. Nee, dan liever lekker freubelen.
    Jij hebt er flink de vaart in, Marloes. Wat een energie! En dan je quilt, die spat van het scherm af. Prachtig, al die kleuren. Veel mensen durven niet zoveel met kleur, maar jouw quilt is prachtig! Tenminste geen 13 in een dozijnquilt, maar een quilt in jouw eigen stijl. Super!
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat ben je heerlijk met een hoop dingen tegelijk bezig!
    Je quilt vind ik helemaal toppie...
    Ik ben ook totaal geen tv kijker, geen geduld voor; ik ben veel liever bezig.

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen